Projektet ’Signaturoplevelser Lolland-Falster’ vil styrke Lolland-Falsters position som en destination med lokale råvarer af høj kvalitet. Det skal ske via en fælles fødevarefortælling samt udvikling af nye oplevelser og en fødevareevent.

Lolland-Falster er beriget med ikke mindre end 50 herregårde og godser, som hver især har deres unikke og ikoniske historie. Et eksempel er Knuthenlund, et biodynamisk landbrug, der har succes med produktion af økologiske fødevarer gennem traditionelle, historiske metoder. Et andet eksempel er Frederiksdal Gods, som nu er Danmarks største vingård, der producerer kirsebærvin i verdensklasse. Ligeledes trives bryggerier, gårdbutikker, restauranter, Bed & Breakfasts og lokale fødevareproduktioner på Lolland-Falster.

Den styrkeposition vil projektet Signaturoplevelser Lolland-Falster udvikle, så de lokale fødevarer styrkes som Lolland-Falsters signatur. Projektet vil blandt andet udarbejde en fælles grundfortælling, der skal markedsføre Lolland-Falster som et kulinarisk mekka og samtidig understøtte de individuelle fødevareaktører.

Projektet ’Signaturoplevelser Lolland-Falster’ vil styrke Lolland-Falsters position, som en destination med lokale råvarer af høj kvalitet. Foto: Business Lolland-Falster

Projektet ’Signaturoplevelser Lolland-Falster’ vil styrke Lolland-Falsters position, som en destination med lokale råvarer af høj kvalitet. Foto: Business Lolland-Falster

”Projektet vil samle fødevareaktørerne på Lolland og Falster og med deres input skabe en fælles fortælling, som kan fungere som paraply. Sammen kan aktørerne skabe endnu mere synlighed omkring Lolland-Falster som kulinarisk region, og vi kan tiltrække flere turister, der søger fødevareoplevelser,” fortæller Rikke Fabienke, forretningschef i turisme hos Business Lolland-Falster.

Første step i projektet er afholdelse af en workshop, hvor de lokale fødevareaktører bliver samlet. Den finder sted den 5. februar 2018 og vil være startskuddet til arbejdet med en fælles fødevarefortælling.

Fødevareevent og aktiviteter

Projektet vil desuden etablere og afholde en fødevareevent, der går under arbejdstitlen ’Sydhavsøernes Food Week’. Her vil lokale fødevarer og kultur være i centrum.

”Vi glæder os meget til at se, hvad projektet vil ende ud med. Det er meget vigtigt, at ideerne kommer fra erhvervsaktørerne, da de gerne skal føle ejerskab for projektet og den fælles fortælling og føre aktiviteter videre. Så vi håber at se rigtig mange af dem til workshoppen,” tilføjer Rikke Fabienke.

Projektet er et delprojekt i ’Sjællands Signaturoplevelser’, der vil skabe stærke, kommercielle oplevelser i Odsherred, på Vestsjælland og på Lolland-Falster.

”Ved at have Business Lolland-Falster med i Sjællands Signaturoplevelser har vi ikke kun fået en stærk og ambitiøs projektpartner. Vi har fået en projektpartner med, der har fortrinlig kontakt med erhvervet, og som sidder inde med smukke naturlandskaber, kulturelle perler og ikke mindst fødevarer af høj kvalitet. En helt ideel kobling med vores andre projekter i Sjællands Signaturoplevelser,” slutter Sune Rasmussen af, udviklingskonsulent i Dansk Kyst- og Naturturisme.

Fakta om Signaturoplevelser Lolland-Falster

 • Signaturoplevelser Lolland-Falster vil styrke Lolland-Falsters position som en destination med lokale fødevarer af høj kvalitet
 • Projektet er finansieret af Region Sjælland, Dansk Kyst- og Naturturisme og Business Lolland-Falster
 • Projektet løber fra og med den 10. oktober 2017 til og med d. 30. juni 2018
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
  at Umbraco.Web.PublishedContentExtensions.GetPropertyValue(IPublishedContent content, String alias)
  at ASP._Page_Views_MacroPartials_Employees_cshtml.Execute() in c:\inetpub\wwwroot\DanskKyst-ogNaturturisme\BaselineUmb\Views\MacroPartials\Employees.cshtml:line 22
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
  at Umbraco.Web.Mvc.ControllerExtensions.RenderViewResultAsString(ControllerBase controller, ViewResultBase viewResult)
  at Umbraco.Web.Macros.PartialViewMacroEngine.Execute(MacroModel macro, IPublishedContent content)
  at umbraco.macro.LoadPartialViewMacro(MacroModel macro)
  at umbraco.macro.renderMacro(Hashtable pageElements, Int32 pageId)
  at Umbraco.Web.UmbracoComponentRenderer.RenderMacro(macro m, IDictionary`2 parameters, page umbracoPage)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_macro_cshtml.Execute() in c:\inetpub\wwwroot\DanskKyst-ogNaturturisme\BaselineUmb\Views\Partials\Grid\Editors\Macro.cshtml:line 15
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in c:\inetpub\wwwroot\DanskKyst-ogNaturturisme\BaselineUmb\Views\Partials\Grid\Editors\Base.cshtml:line 20