Oplevelsesjagter med figuren ’Vester’ skal gøre kulturoplevelser endnu sjovere for børn og voksne – og binde Vestsjællands kulturinstitutioner sammen. Konceptet er første fase i udviklingen af Vestsjællands signaturoplevelse.

Som en del af projektet ’Sjællands Signaturoplevelser’ herunder ’Vestsjællands Signaturoplevelser’ er figuren ’Vester’ udviklet. Han skal være med til at binde områdets kulturinstitutioner sammen og gøre kulturoplevelser sjovere og endnu mere lærerige for børn og voksne. Partnerskab for Østersøturisme har udviklet konceptet i samarbejde med VisitVestsjælland, Sorø Kunstmuseum, Vikingeborgen Trelleborg og Museum Vestsjælland.

Med en ”find fejlen”-tilgang inviteres børn og voksne til at se ekstra godt på udstillinger og rammer på de tre museer. De har hver deres oplevelsesjagt, der er bundet sammen tematisk af ’Vester’. Udfordringen er ens på de tre museer, men med muligheder for forskellig type af viden og oplevelse undervejs.

Her ses Vester i en versioner tilpasset henholdsvis Sorø Kunstmuseum, Museum Vestsjælland og Vikingeborgen Trelleborg.

Her ses Vester i en versioner tilpasset henholdsvis Sorø Kunstmuseum, Museum Vestsjælland og Vikingeborgen Trelleborg.

”Det er et spændende projekt, fordi vi har kunnet bruge rigtig meget viden og erfaring fra aktørerne såvel som analyser af psykologiske faktorer hos børn. For eksempel er farvevalget nøje udvalgt i forhold til målgrupperne. Og så har vi med signaturprojektet som greb kunnet skabe et samarbejde med VisitVestjælland og deres aktører, som bliver rammesættende for destinationens indsatser over for børnefamilier. Det er det, signaturprojekterne handler om: at differentiere og rammesætte udvikling her og nu og for fremtiden,” fortæller Rasmus Friis Sørensen, udviklingskonsulent i Partnerskab for Østersøturisme under Dansk Kyst- og Naturturisme.

Projektet er i sin første fase og blev lanceret i juni. Forventningen er, at projektet i en anden fase i efteråret kan løftes ud til flere aktører samtidig med, at værdikædepartnere kan blive inddraget. Således har 'Vester' som figur på sigt mulighed for at blive lig med oplevelser for børn i Vestsjælland. Den fælles, visuelle figur skal derfor både kvalitetssikre og samtidig tilskynde besøgende til at tage rundt til alt fra ”skattejagter” på kulturinstitutioner til ’Vestermenuer’ på lokale spisesteder samt ’Vesteris’ i ishuset på stranden – og når destinationen skal præsentere sine top-fem børneaktiviteter, er det ’Vester’, der præsenterer.

De kulturelle oplevelsesjagter med ’Vester’ vil køre på tre museer hele sommeren, hvorefter de vil blive evalueret og videreudviklet i sammenhæng med andre partnere og yderligere kulturaktører.

Læs mere om 'Vestsjællands Signaturoplevelser'

Læs mere om 'Sjællands Signaturoplevelser'